Rólunk

A ZG Raiffeisen története

A ZG Raiffeisen a kezdetektől napjainkig

1911

Megalapítják az első központi szövetkezetet

1911. január 1. Ezen a napon az első központi szövetkezet megkezdte működését Badenben mint a Badischer Bauern-Verein eGmbH központi beszerzési és értékesítési szövetkezete.

Graphic
1929

Badischen landwirtschaftlichen Zentralgenossenschaft eGmbH (BLZ)

A BLZ-t 1929-ben hozták létre a Badischer Bauernverein Freiburg és a Badischen Landwirtschaftliche Hauptgenossenschaft Karlsruhe szövetkezet egyesítésével.

Graphic
1975

BLZ a Zentral- genossenschaft eG nevet kapja

A BLZ-t tagsági határozattal először nevezték át Raiffeisen-Zentralgenossenschaft eG.

Graphic
2002

Használt mezőgazdasági gépek exportálása Romániába

A ZG Raiffeisen 2002-ben kezdte meg (elsősorban használt) mezőgazdasági gépek exportját Romániába.

Graphic
2004

Új név, új korszak: ZG Raiffeisen technik

A BLZ átnevezték, a ZG Raiffeisen eG nevet kapta.

Graphic
2011

A centenárium

100 éves siker a mezőgazdaságban>200 helyszín >2000 alkalmazott >1.6 Milliárd € jövedelem

Graphic
2017

Megalapítják a ZG Technik Románia KFT-t

Megalapították a román társaságot

Graphic
2019

ZG Technik Szőkefalva

Megnyitották a szőkefalvi munkapontot.

Graphic

Több mint 100 éves történelem

A ZG Raiffeisen a Badischen Landwirtschaftliche Zentralgenossenschaft eGmbH (BLZ) utódszervezete, ami eredetileg a badeni gazdák számára alapított szövetkezeti szervezetet volt .

A BLZ-t 1929-ben hozták létre a Badischer Bauernverein Freiburg és a Badischen Landwirtschaftliche Hauptgenossenschaft Karlsruhe szövetkezet egyesítésével. Az alapítás tényleges időpontja azonban 1911. január 1. Ezen a napon az első központi szövetkezet Badenben kezdte meg működését mint a Badischer Bauern-Verein eGmbH központi beszerzési és értékesítési szövetkezete.

1975-ben a BLZ-t tagsági határozattal először nevezték át Raiffeisen-Zentralgenossenschaft eG-nek, 2004-ben megkapta a jelenlegi nevét: ZG Raiffeisen eG.

A ZG név a Zentral Genossenschaft-ot (Központi Egyesület) jelent, a Raiffeisen szó pedig a „gazdasági társaság” szinonimája.

A ZG Raiffeisen 2002-ben kezdte meg (elsősorban használt) mezőgazdasági gépek exportját Romániába. Miután Románia csatlakozott az Európai Unióhoz, európai alapokat különítettek el a mezőgazdaságnak és a mezőgazdasági termelők támogatására. A román mezőgazdasági piac jelentős növekedést tapasztalt, és a mezőgazdasági termelők berendezés iránti igénye nőtt.

2017-ben alapították a román társaságot, amely nemcsak a legjobb minőségű felszerelések, hanem alkatrészeket, olajokat, valamint javítási szolgáltatásokat és ügyfélszolgálatot kínál a helyi gazdák igényeit.

Számos üzlet és javítóműhely nyílt az országban – a Maros megyei Szőkefalván, (Maros megye), Nadabban (Arad megye), Vităneștien és Codlean (Brassó megye), a ZG Technik Románi központi iroda pedig Temesváron műkódik.

A romániai KFT megalapítása garantálja a gyorsabb és és szálesebb hálózatban való termékkiszállítást, szolgátatásbiztosítást..

Romániai partnereinkkel együttműködve mezőgazdasági gépeket kínálunk, és hivatalosan képviseljük a Lemken, az Amazone, a Köckerling, a Güttler, a Monosem, az Tehnos, a Farmtech, az Oros cégeket a román piacon.

Csapatunk
Vezetőség
Eladás