February 4, 2020
Inaugurarea noului sediu din Seuca, județul Mureș

Inaugurarea sediului din Seuca, jud. Mureș

Marți, 22 octombrie 2019, am inaugurat noua filiala in localitatea Seuca, un eveniment la care au participat si Directorul General al ZG Raiffeisen Technik – Dr. Ewald Glaser, Directorii departamentului tehnic al firmei din Germania – Martin Bauknecht si Stephan Schauffler, oficialități locale, partnerii din Romania, fermieri și oficialitati locale, fermieri, furnizori, alaturi de echipa companiei din Romania.

Directorul Martin Bauknecht, director al departamentului de tehnica ZG Raiffeisen Technik din Germania a dorit sa sublinieze motivele care au dus la decizia infintarii filialei de utilaje, service si piese de schimb din Seuca: „ Stim prea bine, fermierul merge acolo si cumpara utilajul unde este competenta tehnica si service pentru necesarul sau in ferma. Ne-am gandit cum sa distribuim mai rapid piesele de schimb intr-o retea mai mare pe teritoriul Romaniei. In anul 2017 am luat decizia sa constituim un SRL al nostru, in Romania sub conducerea colegului Nico Barascu.In 22 august 2017 am primit de le Registrul Comertului certificatul de inregistrare. Nu a fost simplu, au fost discutii controversate, dar factorii decidenti au sustinut aceasta decizie. Avem reprezentantii angajatilor, care au sustinut aceasta idee, avem bancile din spate care sustin investitiile si avem si fermierii membrii care au incredere in noi. S-a luat decizia in 2017 si cu colegul Nico Barascu am inceput la Tarnaveni jud. Mures, intr-un mic magazin al altei firme, unde nu aveam teren unde sa expunem utilajele sau sa le reparam si aveam un spatiu mic.

In 2019, din ce s-a construit la Seuca s-a construit mult cu efort propriu. Colegii din filiala au ajutat la constructie, fiecare s-a implicat si a ajutat. Am decis ca prima filiala , din Seuca sa aiba si atelier de reparatii, un atelier in care se pot repara paralel 2 tractoare dar pregatit totusi pentru a-si creste suprafata si capacitatea. Pentru noi este important, dragi clienti prezenti sa oferim un semnal foarte clar: pe noi va puteti baza! Noi dorim sa fim prezenti langa dumneavoastra. Va rog sa ne provocati si sa ne incercati! Dorim sa va castigam increderea si sa fim partenerul dumneavoastra la cererile de utilaje agricole, la piesele de schimb, necesarul de consumabile, uleiuri, cauciucuri, tot ce e necesar consumului de care aveti nevoie in viitor.“

Directorul General al ZG Raiffeisen Technik, Dr. Ewald Glaser, a tinut sa multumeasca Primariei Ganesti pentru promptitudinea cu care s-au obtinut aprobarile necesare demarariii acestei investitii.

La randul sau, primarul Comunei Ganesti, domnul Balog Elemér, constata cu multumire ca aceasta investitie raspunde cerintelor fermierilor din zona: „ Consider ca este foarte benefic faptul ca fermierii din zona care detin utiilaje nu vor mai fi obligati sa parcurga atata drum sa caute un service pentru utilajele agricole. Noi am incercat sa ajutam in accelerarea procedurilor de obtinere a avizelor si aprobarilor necesare implementarii investitiei demarate de firma germana ZG Raiffeisen Technik. In fond orice initiativa care ajuta la dezvolatre si pune in miscare noi angrenaje este binevenita pentru intraga comunitate.

Filiala din Seuca

In data de 1 iulie 2019 au demarat lucrarile de constructie pentru noua hala de activitate de comert si reparatii din Seuca, judetul Mures, care a inlocuit punctul de lucru din Municipiul Tarnaveni.

Marti, 22 octombrie 2019, a fost inaugurat noul magazin pentru prezentarea si vanzarea pieselor de schimb, a utilajelor agricole noi si second hand, pe o suprafata de 300 mp, avand la baza un depozit cu 50 de locuri de paleti pentru piese de schimb si accesorii si inca 50 mp suprafata de depozitare pentru uleiuri, furtunuri si anvelope. Pe o suprafata de peste 660 mp sunt expuse la vanzare, langa hala, pe platouri amenajate, utilaje agricole noi si second hand verificate in filialele ZG Raiffeisen din Germania.

Compania ofera fermierilor si posbilitatea de a repara tractoare (de exemplu Fendt, Massey Ferguson, Deutz) in conditii moderne de lucru si cu aparatura moderna de diagnoza in atelierul propriu. In plus filiala va dispune si de o vulcanizare precum si de birouri moderne in care producatorii agricoli vor beneficia de consultanta si le vor fi acordate solutiile necesare, solutii pentru tehnica agricola!