Despre noi

Istoria ZG Raiffeisen

ZG Raiffeisen de la începuturi până în prezent

1911

A fost fondată prima cooperativă centrală

1 ianuarie 1911 - a fost înființată prima cooperativă centrală în Baden.

Graphic
1929

Badischen landwirtschaftlichen Zentralgenossenschaft eGmbH (BLZ)

Organizația BLZ a fost creată în 1929 prin fuziunea Badischer Bauernverein Freiburg și Badischen Landwirtschaftliche Hauptgenossenschaft Karlsruhe.

Graphic
1975

BLZ devine Zentral- genossenschaft eG

În 1975, BLZ a fost redenumită, primind numele de Raiffeisen-Zentralgenossenschaft eG.

Graphic
2002

Începe exportul mașinilor agricole în România

ZG Raiffeisen a început să exporte (mai ales) utilaje agricole în România.

Graphic
2004

Nume nou, eră nouă: ZG Raiffeisen technik

BLZ a primit numele său actual ZG Raiffeisen eG.

Graphic
2011

Centenarul

100 de ani de succes în agricultură: >200 locații >2000 angajați>1.6 miliarde € venit

Graphic
2017

ZG Technik SRL România

A fost fondată compania românească (SRL-ul, în limbaj cotidian), pentru a răspunde nevoilor fermierilor locali

Graphic
2019

ZG Technik Seuca

A fost inaugurat punctul de lucru din Seuca.

Graphic

Peste 100 de ani de istorie

ZG Raiffeisen este descendent al organizației Badischen Landwirtschaftliche Zentralgenossenschaft eGmbH (BLZ). A fost fondată ca o organizație cooperativă pentru fermierii din Baden.

Organizația BLZ a fost creată în 1929 prin fuziunea Badischer Bauernverein Freiburg și Badischen Landwirtschaftliche Hauptgenossenschaft Karlsruhe. Cu toate acestea, data reală a înființării este 1 ianuarie 1911. În această zi, prima cooperativă centrală și-a început activitatea în Baden ca cooperativă centrală de cumpărare și vânzări a eGmbH Badischer Bauern-Verein.

În 1975, BLZ a fost redenumită, primind numele de Raiffeisen-Zentralgenossenschaft eG, iar în 2004 a devenit ZG Raiffeisen eG.

Numele ZG înseamnă Zentral Genossenschaft (Asociația Centrală), iar cuvântul Raiffeisen este sinonim cu „asociație de afaceri”.

ZG Raiffeisen a început să exporte (mai ales) utilaje agricole în România în 2002. După aderarea României la Uniunea Europeană, au fost alocate fonduri europene pentru achiziția de utilaje agricole, pentru susținerea agriculturii a fermierilor în eforturile lor cotidiene. Piața agricolă din România a cunoscut o creștere semnificativă, iar cererile fermierilor pentru echipamente au crescut.

În 2017 a fost fondată compania românească (SRL-ul, în limbaj cotidian), pentru a răspunde nevoilor fermierilor locali, nu numai prin oferirea de echipamente de cea mai bună calitate, ci și de piese, uleiuri, precum și servicii de reparații și asistență pentru clienți.

Desfășurând activitatea princilapă în Seuca (județul Mureș), ZG Technik România poate livra piese de schimb originale mult mai rapid și către o rețea mult mai mare, oferind fermierilor servicii de reparații și soluții pentru tehnica agricolă.

În colaborare cu partenerii noștri români, oferim utilaje agricole și reprezentăm oficial Köckerling, Lemken, Amazone, , Güttler, Hatzenbichler, Ino, Maschio, Farmtech, Tehnos, Oros pe piața românească.

Echipa
Administrare
Vânzări